Restauranger i Bilbao

Bilbao - En kulinarisk resa genom Baskiens hjärta

Bilbao, denna pärla i norra Spanien, är inte bara känd för sitt imponerande Guggenheim-museum, men också för sin utsökta matkultur. Staden pulserar av liv, kultur och framför allt, fantastiska smaker. Låt oss ta dig med på en resa genom de bästa restaurangerna i denna baskiska skönhet.

Azurmendi: En gastronomisk upplevelse

När du kliver in i Azurmendi känns det som om du har trätt in i en annan värld. Här kombineras traditionella baskiska smaker med moderna kulinariska tekniker. Varje rätt berättar en historia, från den rökta ålen till den krispiga kalvsteken. Restaurangen är omgiven av en frodig trädgård, vilket ger en extra dimension till din matupplevelse.

Mina Restaurante: Smaker från havet

Beläget vid floden Nervión, erbjuder Mina Restaurante en meny som är lika dynamisk som dess omgivningar. Färska skaldjur, som bläckfisk och gambas, serveras med en twist, och varje tugga är en hyllning till den baskiska kusten. Utsikten över vattnet förhöjer upplevelsen och skapar en romantisk atmosfär.

 El Globo: Tradition möter innovation

El Globo är en institution i Bilbao. Med sina traditionella pintxos och innovativa rätter, som den rökta baskiska korven, är detta en plats där gammalt möter nytt på det mest läckra sätt. Dess historiska atmosfär blandas med modern design, vilket gör varje besök unikt.

Bistro Guggenheim: Konst för gommen

Inte långt från det berömda museet ligger Bistro Guggenheim, där maten är lika imponerande som konsten. Här kan du njuta av rätter som baskisk ostkaka och lamm i en atmosfär som är både elegant och avslappnad. Dessutom erbjuder de konstnärliga presentationer av rätterna, vilket gör att varje måltid blir ett mästerverk.

La Vina del Ensanche: Vinälskarens paradis

För de som älskar vin är La Vina del Ensanche ett måste. Med ett imponerande urval av spanska och internationella viner, kombinerat med läckra tapas, är detta den perfekta platsen för en kväll ute. Personalen är kunnig och hjälper gärna till att välja det perfekta vinet för din måltid.

Bilbao är en stad som överraskar och förtrollar med sin rika matkultur. Från traditionella baskiska smaker till innovativa skapelser, finns det något för alla smaker. Så nästa gång du är i Spanien, glöm inte att besöka dessa restauranger och uppleva den kulinariska magin i Bilbao. Och med så många alternativ att välja mellan, kommer du säkert att återvända igen och igen.

Dela i sociala medier