Konferensresa Toscana

Konferensresa till Toscana – dit alla längtar

Det måste finnas hundratals filmer med människor som vill hitta sig själva eller ta ett nytt steg i livet som åker till Toscana. Varför inte ta nästa steg med företaget på en konferensresa till denna mångfaldigt skildrade region i nordvästra Italien? Konferensresor till Toscana är ett utmärkt tillfälle att kombinera arbete och nöje.

Toscana har en hänförande vacker natur med sina pinjeträd, cypresser, olivträd och vinsluttningar. Mellan de två historiska städerna Florens och Siena ligger Chianti-distriktet, berömt för sina viner. Toscana har också en egen riviera som sträcker sig från Livorno till Piombini. Florens och Siena bjuder på ett överdåd av kultur, arkitektur, konst och förstås fantastiska restauranger och små kaffebarer med sina bländande blanka espressomaskiner. Upptäck denna förtrollande region med dina kollegor på din nästa konferensresa i Toscana.

Vad ingår i konferensresan?

 

 • Direktflyg t.o.r.
 • Boende 3 nätter i delat dubbelrum
 • Transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
 • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
 • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

5780

SEK/pers

Offertförfrågan

Toscana resfakta

Land: Italien

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Reslängd: 3 - 4  dagar

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till Toscana

 • Cykeltur och lunch på vingård
 • Jeeptur i det toskanska landskapet
 • Skärmflygning med garanterad utsikt
 • Toscana från sadeln
 • Matlagningskurs och vinprovning

Företagsresa till Toscana – njut av världens bästa kök

På er konferensresa till Toscana kommer ni att få uppleva det italienska köket i sin mest autentiska form. Det italienska köket hyllas ofta som världens bästa. Många av de populära rätterna är skapade ur fattigdom.

De högre ståndens mattradition kallas ”cucina alto-borghese”, men mycket av den moderna italienska maten kommer från ett mycket enklare ursprung ”cucina contadina” eller ”Bondens kök”. Som pastan och risotton. Enkelhet och råvaror efter säsong är ledord i det toskanska köket. En riktig klassiker är ”bistecca alla fiorentina” tillagad på nötkött av mycket hög kvalitet från dalen Chiana. Lite olivolja, salt och peppar som kryddning. Och ett glas vällagrat Chianti Classico att skölja ner med.

 • Skräddarsydd konferensresa till Toscana som ger minnen för livet!
Bron Ponte Vecchio i Toscana

3 favorittips inför konferensresan till Toscana

Upplev vildmarken i Monti dell’Uccellina

Den skyddade miljön i Monti dell’Uccellina är en av Italiens sista orörda kuststräckor. Maremma-regionen med sina kustslätter, kärr, skogsklädda kullar och vildmark är en inbjudande regional park med alla naturskatter bevarade.

Cykeltur på staden Luccas stadsmur

Lucca har några av de vackraste romanska byggnaderna i Europa. Lär känna staden genom att gå eller cykla på de befästningar som fortfarande omger hela den gamla staden. Bästa tiden för utflykten längs den 4 km långa muren kantad av kastanjeträd är på eftermiddagen. Det är en fantastisk aktivitet att inkludera i din konferensresa till Toscana.

Glassa runt i Florens

Njut av ljuvlig glass i Florens under din konferensresa till Toscana! Det sägs att Bernardo Buontalenti uppfann den söta läckerheten i renässansens Florens. Ett besök på glassbaren Antica Gelateria kommer inte att göra dig besviken. Passa på att avnjuta en smakrik gelato med kollegorna under er resa till Toscana.

Cykeltur & lunch på vingård

En cykeltur som börjar i staden Lucca, känd för sin intakta tolv meter tjocka stadsmur som omger den gamla stadskärnan. De påkostade palatsen och kyrkorna påminner om Luccas storhetstid på 1300-talet. Från Lucca leder cykelguiden er vidare genom en vacker dalgång som följer floden Serchio. Cykelturen avslutas med vinprovning och toskansk lunch.

Konferensdeltagare på cykeltur
Matlagningskurs pasta

Matlagningskurs & vinprovning

Vi håller till på ett slott i området Chianti Ruffino, strax nordost om Florens. Förutom vin producerar man även sin egen olivolja och skördar sitt eget saffran. Här erbjuds möjligheten att lära sig grunderna i italiensk matlagning under ledning av en kock som normalt arbetar på en exklusiv liten restaurang som ligger i anslutning till vingården.

Skärmflygning med garanterad utsikt

För de mer äventyrslystna erbjuds möjligheten att överblicka Toscana från ett fågelperspektiv. Tillsammans med en professionell instruktör för tandemflygning, börjar flygturen från 600 hundra meters höjd. Tiden i luften varierar beroende på den rådande termiken (uppåtgående luftströmmar). 

 

Skarmflygning i Toscana
Jeeptur med foretagsgrupp

Jeeptur

Mellan Appeninerna och bergskedjan Alpi Apuane ligger en toskansk hemlighet bevarad. Hit till den bördiga dalgången längs med floden Serchio har de stora turistströmmarna ännu inte nått. Med jeep är det lätt att utforska landskapet längs med mindre vägar och områden otillgängliga för vanliga bilar. Stopp för lunch på vägen i någon liten by.

Fakta om Toscana

Land

Italien

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

Avslappnat dagtid, mer elegant kvällstid.

Flygplatser

Florens och Pisa

Folkmängd

Italien har 58 miljoner invånare, ca 3,5 miljoner av dem bor i Toscana

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Enligt många är det italienska köket världens främsta. De italienska kockarna använder råvaror av yppersta kvalitet. En måltid består ofta av 5-7 olika rätter, t.ex. kallskuret, sallad, pasta, fisk eller skaldjur, kött, ostar och överdådiga efterrätter eller italiensk glass. Italienska viner håller också mycket hög klass och erbjuder stor variation.

Telefon

Landsnummer +39

Språk

Italienska

Flygtid

Ca tim h med direktflyg till Bologna eller Rom. 4,5 tim till Florens med mellanlandning. 

Shopping

Vin, delikatesser och lokalt hantverk.

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

Ca 85% romerska katoliker

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Konferensresor till Toscana - hur vill du ha din resa?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresor som inspirerar

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Konferens i Bilbao & San Sebastian

Från 4850 SEK/pers

Konferens i Alicante

Från 4200 SEK/pers

Konferens i Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Konferens i Lissabon

Från 5600 SEK/pers

Konferens på Island

Från 5700 SEK/pers

Konferens i Budapest

Från 3890 SEK/pers

Konferens i Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Konferens i Champagne

Från 5850 SEK/pers

Konferens i Riga

Från 2995 SEK/pers

Konferens i Belgrad

Från 3950 SEK/pers

Konferens i Granada

Från 5350 SEK/pers

Konferens i Madrid

Från 4740 SEK/pers

Konferens i Berlin

Från 3900 SEK/pers