Konferensresa Alicante

Konferensresor till Alicante - Costa Blancas huvudstad

Hamnstaden Alicante ligger i hjärtat av Costa Blanca på spanska östkusten. Strandområdet motsvarar sträckan mellan Stockholm och Linköping – 20 mil.  Men det är inte bara sol och bad som lockar i Alicante. Ett rikt kulturarv med en spännande historia bidrar också till en lyckad konferensresa till Alicante.

På din konferensresa kommer du upptäcka att provinsen Alicante bjuder på varierat landskap och arkitektur. Staden har vackra parker, trädgårdar, sevärdheter och stora shoppingmöjligheter. Här får du både strandliv, storstadsliv och kultur på företagsresan. De inre delarna av Alicante erbjuder berg att klättra upp för, grottor att undersöka och vandring med fantastiska vyer och vinodlingar. Citrusfrukterna från regionen exporteras till hela världen. Staden är promenadvänlig och i de gamla delarna slingrar sig smala gator genom kvarter med vitkalkade hus. På konferensresan i Alicante kommer du upptäcka gott om restauranger med bland annat specialiteterna Paella och Tapas på menyn.

Vad ingår i konferensresan?

 

 • Direktflyg t.o.r.
 • boende 3 nätter i delat dubbelrum
 • frukost alla dagar
 • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
 • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
 • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

4200

SEK/pers

Offertförfrågan

Alicante resfakta

Land: Spanien

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Direktflyg: 4 tim 

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter under en företagsresa till Alicante

 • Utflykt på el-cykel med olika teman som att besöka vingård med vinprovning och tapas
 • Besök Las Cuevas del Canelobre, de djupaste grottorna i Spanien
 • Vandring på någon av alla fina leder som finns runt staden
 • Båtturer och segling
 • De ljuvliga stränderna

Konferensresa Alicante - perfekta solresan

Med över 300 soltimmar om året och en medeltemperatur på 18 grader mellan november och mars är livet i Alicante behagligt. Att låta axlarna sjunka ner, öppna sig mot omvärlden och ta det lite lugnare kan vara utmärkta förutsättningar för en givande företagsresa i Alicante.

En promenad längs Paseo Explanada bjuder på en fulländad utsikt över Alicantes marina och Medelhavet. Här slappnar man av och njuter av livet, ansträngningarna inskränker sig till att köpa en glass längs strandpromenaden. Sevärdheter som ger lite högre puls kan vara någon av de fina golfbanorna, tjurfäktarmuseet eller den underjordiska grottan Cuevas del Canalobre. Är ni en större grupp på konferensresan i Alicante får in inte missa en gemensam middag med utsikt från Europas äldsta fästning Castillo de Santa Barbara. Till Alicante finns goda flygförbindelser från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

 • Skräddarsydd konferensresa till Alicante som ger minnen för livet!

 

Undanskymda stränder nära Alicante

3 favorittips under konferensresan till Alicante

Möt mästarna på moderna museet

En konferensresa i Alicante blir aldrig riktigt tillfredsställande utan lite kultur. Det moderna museet MACA – Contemporary Art Museum of Alicante, finns i stadens äldsta bevarade statliga byggnad som går i barockstil. Här finns verk av bland annat Miró, Dali och Picasso.

Välkommen till företagsresans marknadsavdelning

Marknadsbesök är alltid ett uppskattat inslag på konferensresan i Alicante. Känn av den lokala stämningen på nära håll vid ett besök på den livliga marknaden Mercado Central. Låt sinnena njuta av atmosfären, dofterna, färgerna och inte minst smakerna. Den som gillar loppis kan med fördel besöka marknaden på Plaza de Ayuntamiento som är beläget precis intill stadshuset i centrala Alicante. Här finns allt från antikviteter till frimärkssamlingar.

Mysiga El Barrio

I Alicantes gamla kvarter hittar man flera mysiga mindre butiker som framför allt säljer lokala hantverk och presenter. Unna er att slinka in på någon av alla trevliga små tapasbarer och njuta av ett glas Rioja tillsammans med lite Jambon Ibérico, några oliver och en bit Manchego-ost.

Utflykt med Segelkatamaran

Förgyll företagsresan med en utflykt i katamaran längs den vackra kusten. Katamaranen har kapacitet för över 100 gäster och är utrustad med musikanläggning, duschar, toalett, mm. Njut av lunch ombord och en simtur medan ni ligger för ankar i en av de många vikarna längs kusten. Tidsåtgång: 3-5 timmar

Katamaraner i Alicante
Cykling utanför Alicante

Guidad cykeltur i naturskön miljö

Cykeltur med guide i den vackra Jalondalen. Transport med egen buss från Alicante till Xaló som ligger inåt landet. Här blommar apelsin- och mandelträden på våren. En av företagsresans skönhetsupplevelser blir att cykla mellan byarna där stopp kan göras för ett glas vin och något att äta. Byn Jalon är känd för sina charkuterier och det finns flera affärer i byn med egen köttproduktion.

Besök på en vingård

Halvdagsutflykt till vingård med vinprovning och lunch. Alicantes historia av vinodling går tillbaka till romartiden. Under 1600- och 1700-talen började vinerna exporterades till norra Europa. Regionens goda jord, milda klimat och den relativa luftfuktigheten skapar rätt förutsättningar för framgångsrik vinodling. De mest kända druvorna är Muscat de Alexandria, Monastrell och Alicante Bouschet. På ca 30 min med egen buss från Calpe når man flera olika vingårdar som tar emot besök.

Tunnor i en vinkällare utanför Alicante
Kajakpaddling nära Alicante

Kajakpaddling 

Morgonen börjar med en transport till orten Altea där instruktörer går igenom grunderna i kajakpaddling. Sedan blir det uppvärmning och genomgång av säkerhet. Från Altea Paddlar vi till naturreservatet Sierra Helada med kristallklart vatten och imponerande klippformationer.  Gruppen går iland på ön Isla Negra där guider berättar om den lokala floran och faunan samt visar en grotta man kan besöka. Därefter paddlar ni tillbaka till stranden vid Altea och avslutar aktiviteten med några stretchövningar. 

Alicantes bästa tapasbarer

Kombinerad guidad stadsrundtur och tapasrunda. Samtidigt som ni får se Alicantes olika delar småäter ni middag på ett flertal ställen där man avsmakar de delikata spanska smårätterna i kombination med en öl eller ett glas vin. Tapas anses av många som det spanska kökets främsta tillgång.

Tapas i Alicante, Spanien

Fakta om Alicante

Land

Spanien

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel som i andra sydeuropeiska storstäder. Tröja och vindtät jacka är tillräckligt även på vintern.

Flygplats

Alicante–Elche 

Folkmängd

1,85 milj i Alicante

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Tapas, fisk och skaldjur, cava och många andra bra viner.

Telefon

Landsnummer +34 

Språk

Spanska

Flygtid

Ca 4 tim med direktflyg

Shopping

Vin, delikatesser, skor, designföremål och mycket mer.

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

80 % romersk-katolska

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Konferensresa till Alicante - hur vill du ha din resa?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Konferensresor som inspirerar

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Konferens i Bilbao & San Sebastian

Från 4850 SEK/pers

Konferens i Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Konferens i Lissabon

Från 5600 SEK/pers

Konferens i Toscana

Från 5780 SEK/pers

Konferens på Island

Från 5700 SEK/pers

Konferens i Budapest

Från 3890 SEK/pers

Konferens i Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Konferens i Champagne

Från 5850 SEK/pers

Konferens i Riga

Från 2995 SEK/pers

Konferens i Belgrad

Från 3950 SEK/pers

Konferens i Granada

Från 5350 SEK/pers

Konferens i Madrid

Från 4740 SEK/pers

Konferens i Berlin

Från 3900 SEK/pers