Konferensresa till Riga 

Riga – den nära konferensstaden

Riga ligger en flygtimme bort. Det är nära till allt i denna lagom stora huvudstad. Och stadens dramatiska historia är också nära kopplad till vår egen. Kurorten Jurmala ligger ca 15 km från Rigas flygplats. Varför inte kombinera stadslivet med lite sol och bad?

Riga var den största staden i det svenska imperiet under 1600-talet, svenskporten i gamla staden påminner om det. I dag är Riga en av Europas bäst bevarade städer och en snabbkurs i århundradenas arkitektur. Från S:t Peterskyrkans 73 meter höga torn får du bra överblick. Du ser gotik, barock och klassicism i Gamla stan. Romantik och Art Nouveau i city och sovjetisk brutalism lite längre ut. Missa inte Riga Central Market, en av de största marknaderna i Europa som valdes in på UNESCO:s världsarvslista 1998.

Vad ingår?

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • Boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • Transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

2995

SEK/pers

Offertförfrågan

Resfakta

Land: Lettland

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Reslängd: 3 -4 dagar

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter

  • Kajakpaddling genom centrala Riga
  • Cocktail med utsikt från Skyline Bar
  • aktivitet på Jurmalas långa sandstrand
  • Massage, havsbad och avkoppling i Jurmala.

Konferensresa till Östeuropas pärla

Känns pulsen, beundra barock- och gotikbyggnaderna vid Katedraltorget, njut av god mat och dryck på utomhuskaféer och barer.

Vackra Riga ligger på bekvämt avstånd från Sverige; endast en dryg timme med flyg från Arlanda. Hamnstaden lockar med fantastisk medeltidsarkitektur, billig shopping och god mat. Och det är nära till allt. Här finns 4- och 5-stjärniga hotell till väldigt snälla priser. Bra konferensmöjligheter och roliga aktiviteter ligger alltid nära till hands. Du kan också välja att konferera i Jurmala, 30 minuter från Riga precis vid havet. Skäm bort er med massage, skönhetsbehandling, gyttjebad eller behandling med mineralvatten.

3 favorittips i Riga

Rigas vackra jugendhus

När Riga växte ur sina medeltida stadsmurar vid förra sekelskiftet formligen exploderade kreativiteten hos arkitekter och byggherrar i staden. Resultatet är över 800 vackra byggnader i jugendstil, vilket är fler än vad någon annan stad i världen kan ståta med.

Shoppa i zeppelinhangar

Ta dig tid att botanisera i Rigas gigantiska saluhallar mellan Centralstationen och floden Duagava. Det som i dag är en av Europas största marknader har ett förflutet som hangar åt zeppelinare.

Påminnelse om en mörk historia

Ockupationsmuséet är en viktig påminnelse om Lettlands tuffa förflutna med ockupationer av både Sovjetunionen och Nazityskland. Här finns dokument, fotografier och föremål från perioden 1940 till 1991 som vittnar om den tidens omänskliga levnadsförhållanden.

Cykeltur i staden

En skräddarsydd cykeltur som ger dig möjligheten att uppleva effekten av kommunisttiden i Riga. Socialistisk futurist-arkitektur, blockhus, arbetardistrikt, industriella fabriker och även konsekvenserna av det sovjetiska styret i staden. Vissa människor låtsas att dessa områden inte existerar, men de är de facto hemma för en stor del av befolkningen.

guidad cykeltur i Riga
Graffitti workshop

Graffiti Workshop 

Graffiti-workshopen sker i ett garage i en tidigare fabriksbyggnad som omvandlats till en bar som dekorerats av landets bästa graffittikonstnärer.  I mindre grupper under grafittikonstnärers ledning kommer ni att lära er grunderna i graffittimålning. Ni kan själva välja ett tema för konstverken eller få förslag på plats. 

Besök i sovjetisk bunker

Bunkern som under största hemlighet anlades under ett rehabiliteringshem några mil utanför Riga, skulle fungera som landets stridsledningscentral i händelse av ett kärnvapenkrig med väst. Först 2003 öppnades bunkern upp för besökare. Planer på hur ett anfall mot Sverige skulle gå till finns för övrigt på en karta i stridsledningscentralen.

Sovjetisk bunker utanför Riga
Kör offroad utanför Riga

4×4 Off road drive

Är du ute efter en riktig adrenalinkick så ska du testa på den här coola turen. Anläggningen ligger några km utanför Riga. Efter genomgång och introduktion av fordonen så får du testa på lite manövrar för att bygga upp självförtroendet. Gradvis ökas tempot för att du sedan ska köra på de utmanande områdena och samtidigt uppleva det fina landskapet.

Köra Bob 

Har du någonsin velat veta hur det känns att susa nedför ett spår med en bobsläde? Nu finns det möjlighet till det. Banan ligger inte långt från Riga, i en stad som heter Sigulda. Det här är en otroligt häftig och spännande upplevelse. Maxhastigheten når upp till 100 km/h.

 

Testa bob utanför Riga

Fakta om Riga

Land

Lettland

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel som i Sverige.

Flygplats

Riga International Airport (ca 11 km eller 30 min med egen buss till centrala Riga)

Folkmängd

826 000 invånare

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme

Mat & dryck

Skogssvamp, sötvattensfiskarnas konung Malen, delikatesser av rådjurskött, björksaft, söta jordgubbar, syrliga körsbär, utsökt honung, rabarbervin, öl bryggt av lokala mästare.

Telefon

Landsnummer +371

Språk

Lettiska och ryska

Flygtid

Ca 1, 15 tim 

Shopping

Smycken av bärnsten, lettiskt linnetyg, frukt, kläder, väskor, skor m.m. billigt på centralmarknaden. 

Kreditkort

Stort nätverk av uttagsautomater men utanför städerna kan det vara bra att ha tagit ut kontanter i förväg. Automaterna accepterar kredit- och betalkort som Mastercard, Visa, Maestro m fl.

Religion

Protestantism, katolicism och rysk-ortodoxt

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till Riga?

Ring oss på  08-33 30 22

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers

Berlin

Från 3900 SEK/pers