Konferensresa till Barcelona.

Konferera i staden som har allt

Kataloniens huvudstad är en av de städer som aspirerar på titeln ”Nattens drottning” i Europa. Med sitt nattliv och oöverträffade läge vid medelhavet erbjuder Barcelona allt och lite till för en kickoff- konferens- eller belöningsresa som kommer att inspirera länge.

Barcelona är en vinnare, inte bara på fotbollsplanen. Staden bjuder på arkitektur och konstmuséer i världsklass, spännande hotell, restauranger och barer i överflöd samt shoppinggator som aldrig tar slut. Att den pulserande världsstaden plötsligt öppnar upp sig i långa fantastiska badstränder ger en variation i intrycken som är direkt hänförande. Med Travel2 hittar du dessutom till de små, udda pärlorna på smågatorna och härliga äventyr i Barcelonas omgivningar.

I priset ingår

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • Boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • Transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

4730

SEK/pers

Offertförfågan

Resfakta

Land: Spanien

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Direktflyg: 3 tim 30 min

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter

  • Vin- och ostprovning
  • Segla med katamaran
  • Flamencokväll
  • Guidad stadsvandring i Gaudís fotspår
  • Fotboll på Camp Nou

 

Barcelonas kreativitet smittar

Det är inte konstigt att Barcelona ständigt ligger högt på tio-i-topplistan över de mest populära konferensstäderna.

Barcelona har ett behagligt klimat, en utbyggd infrastruktur och hotell som genomgående håller hög standard. Staden är dessutom omtalad för sin företagaranda, tolerans, inspirerande miljö och dynamik. Längs boulevarden La Rambla hittar man det mesta, bland annat Spaniens största och mest kända matmarknad La Boqueria. En kväll på stan kan bjuda på klubbesök i gamla teatrar, privatpalats eller goda drinkar på undangömda cocktailbarer. Oavsett vilket så har vi kontakterna som gör att ni slipper stå i kö.

La Boqueria är den kända saluhallen på Las Ramblas

3 favorittips i Barcelona

Strandhäng vid Barceloneta
Barcelonetan är kanske inte den vackraste stranden i Barcelona, men vad den saknar i skönhet kompenseras väl med folklivet. Efter ett par timmar på stranden är du förmodligen lite sugen. Prova Restaurante Barceloneta med kitschig inredning och fantastiska skaldjur.

Provsmaka hippa Gracia
Vandra bland familjeägda små restauranger och hippa caféer. Stanna till för något att äta eller dricka i stadsdelen där en gammal lokal bar ligger vägg i vägg med ett Norden-inspirerat ekologiskt bageri.

Njut av Barcelona från ovan
Från Tibidabos 518 m höga topp får du en fantastisk panoramautsikt över Barcelona med det koboltblåa Medelhavet som slående bakgrund. Passa gärna på att vandra genom Parc de Collserola, besök basilikan Sagrat Cor eller varför inte nöjesparken med sitt pariserhjul och gamla karusell (älskad av alla barn).

Sagrada Familia

Denna fantastiska katedral som Gaudi påbörjade 1883 har blivit något av en symbol för staden och Gaudis storhet. Idag fortgår arbetet under ledning av en son till en av Gaudis assistenter. Rykten säger att bygget ska stå klart 2026, alltså exakt 100 år efter Gaudis död. Följ med på en visning med möjlighet att träffa platschefen för bygget.

Studie och platsbesök på Sagrada Familia
segla katamaran med hela foretaget i Barcelona

Segla katamaran

Upplev Barcelona från havet – segla en katatamaran med möjlighet till lunch eller middag ombord eller utmana kollegorna vid en segelregatta kombinerad med andra vattensporter. Eller hyr en privatjakt för en middagskryssning.

Stor eller lite boll

Upplev fotboll på världsberömda Camp Nou stadion eller spela golf på några av Kataloniens bästa banor

Upplev FC Barcelona spela på Camp Nou
Cavaprovning i Penedes

Cavaprovning i Penedes

Varför inte göra ett besök i området Penedés för en cava-provning? Penedès är ett av Spaniens mest kända vinområden. Här tillverkas Cava, det mousserande vinet som är Spaniens svar på Champagne. Exporten av Cava är idag en miljardindustri där ärkerivalerna Freixenet och Codorníu dominerar marknaden. 

Bo och konferera i kloster

Vackert beläget i Pyrenéerna, ca 2 timmar från Barcelona ligger ett kloster grundat redan 1166. Premostratensorden anlade klostret, en romersk-katolsk orden som tog till vara på den bördiga marken runt om klostret, där vin och örtträdgårdar idag dominerar landskapet. I området finns möjlighet till en mängd olika aktiviteter.

Bo i kloster vid foten av Pyreneerna
vandring och kajakpaddling i Montrebeikanjonen

Kajakpaddling och hiking i Mont Rebeikanjonen

Njut av turkosblått vatten i en av Kataloniens mest dramatiska landskap. En i princip oupptäckt plats på gränsen mellan Katalonien och Aragon. Ca 40 min från klostret finner man Kataloniens eget ”Grand Canyon” med möjlighet till spännande aktiviteter såsom kajakpaddling och vandring. Aktiviteterna leds av erfarna guider och organiseras i mindre grupper.

Luftballong 

Efter en tidig frukost väntar luftballonger utanför klostret redo att ta er högt över det vackra landskapet vid foten av Pyreneerna! Med hjälp av Angel och hans erfarna piloter så får man en spektakulär start på dagen! Efter landning serveras en rejäl katalansk lunch.

Flyg ballong på nästa konferensresa
Via ferrata är en spännande aktivitet för hela företaget

Via Ferrata 

Via Ferrata är en kombination av en klätter- och vandringsled i brant terräng där framkomligheten underlättats genom att man dragit vajrar och placerat konstgjorda steg och grepp längst leden. Via Ferrata skiljer sig rejält från både vandring och klättring. Kanske kan det dock bäst beskrivas som enkombination av båda aktiviteterna.

 

Fakta om Barcelona

Land

Spanien

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel som i andra sydeuropeiska storstäder. Tröja och vindtät jacka är tillräckligt även på vintern.

Flygplats

Barcelona El Prat

Folkmängd

1,5 miljoner i innerstaden

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Tapas, fisk och skaldjur, cava och andra fina viner.

Telefon

Landsnummer +34

Språk

Katalanska och spanska

Flygtid

Ca 3,5 tim med direktflyg från Stockholm. 2,5 tim från Köpenhamn.

Shopping

Vin, delikatesser, kläder, skor

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

Ca 90% romerska katoliker

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till Barcelona?

Ring oss på  08-33 30 22

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers