Konferensresa till Aten.

Företagsresa till idéernas stad

Aten är inte strikt indelad i innerstad och förorter som många andra storstäder utan är mer flytande till sin uppbyggnad. Mer filosofisk än faktisk. Och väldigt inbjudande. Kanske kan arvet från Aristoteles, Sokrates och Platon inspirera till en alldeles extra idérik och lyckad konferensresa utomlands.

Välkommen till Aten. Staden som med sina antika tempel, vackra stränder och sitt intensiva folkliv ruskar om och förför på samma gång. Den västerländska civilisationens vagga bjuder också på modern konst, coola barer och enkla tavernor där man kan sitta långt in på småtimmarna med Akropolis som kuliss. En annan inspirationskälla är atenarna själva, öppna för utveckling och förändring. Människorna, staden, idéhistorien och konferenslokaler med bra faciliteter till mycket konkurrenskraftiga priser. Låter inte det som perfekta förutsättningar för en framgångsrik konferensresa?

Vad ingår?

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • frukost alla dagar
  • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

4850

SEK/pers

Offertförfrågan

Resfakta

Land: Grekland

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Direktflyg: 3,5 tim 

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till Aten

  • Fördrink på en av Atens många takbarer med utsikt över staden och solnedgång över Akropolis.
  • Eftermiddagsdopp i havet efter en dag i konferensrummet. Bo direkt vid stranden eller i centrala Aten, en halvtimme ifrån stranden i Glyfada.
  • Middag på trevlig Taverna i Plaka. När det grekiska köket är som bäst och samtidigt prisvärt.

Konferensresa till myllrande kvarter

Det moderna Atens centrum utgörs av Syntagma-torget. Strax intill ligger parlamentet och härifrån kan du enkelt ta dig via buss eller tunnelbana till stadens olika områden och kvarter. Här finns någonting för alla konferensresor.

I Monastiraki finns det gott om traditionella kaféer, charmiga och bedagade 1800-talsvillor och här hittar ni också Atens antika marknad. Är ni ute efter hippare kvarter åker ni till Exarchia. I denna stadsdel dräller det av studenter, intellektuella och konstnärer. Oräkneliga caféer, tavernor och klubbar ser till att alla trivs. I Kolonaki bor de rika Aten-borna. För de nöjeslystna är det stadsdelen Psyrri som gäller. I Plaka-kvarten kan man vandra i timmar och bara njuta av atmosfären. Eller shoppa, dricka kaffe eller ta ett glas. Och varför inte avsluta en intensiv dag på konferensresan med en gourmetmiddag på någon av de mycket bra restauranger som finns här.

 

Utsikt från konferensrum Akroplis i Aten

3 favorittips på konferensresan till Aten

Möt höjden av den grekiska civilisationen

Självklart kan ni inte åka på konferensresa till Aten utan att se Akropolis. De majestätiska byggnaderna har i varje pelare och ornamentering en strävan efter evigheten som kommer att blända dig, bildligt talat. Se bara till att ni inte går dit mitt på dagen. När solljuset möter den vita marmorn blir du bländad, rent bokstavligt talat.

Årgångs-ouzo i Plaka-kvarteren

Hos Brettos i Plaka kliver man rakt ner i Atens äldsta destilleri. De hundratals färgglada likörflaskorna som lyser i rött, gult, grönt och blått täcker väggarna bakom baren. Stora trätunnor ligger på rad med årgångs-ouzo. Grundaren Michael Brettos gamla familjerecept är så goda och många att en provsmakning är ett måste.

Torghandla som en riktig Atenare

Varje stadsdel i Aten har sin egen Laiki Agora (folkets marknad) som bjuder på lika mycket gatuteater som på säsongens läckerheter. En av de mest livliga är den i Exarchia. På lördagsmorgnarna plockar lokalbefolkningen bland väldoftande frukt och grönsaker och käftar med torggubbar och torggummor. Ett studiebesök av folklig kultur på företagsresan.

Egen kryssning med badstopp

Vad sägs om egen båt till förfogande för en lunch- eller middagkryssning på företagsresan? Färden börjar längst med Atens Riviera för att sedan stanna till vid en liten ö där de som önskar tar sig ett dopp. Havet är varmt ända in i slutet på hösten.

BBQ serveras ombord och väljer ni en middagskryssning kan en DJ följa med ombord och höja stämningen.
Ingår:
• Chartrad båt 4-5 timmar
• BBQ ombord samt öppen bar (öl, vin, läsk och vatten)

Segla utanför Aten med egen båt
Upptäck Aten på elcykel

Upplev Aten på två hjul

Aten på elcykel är ett utmärkt sätt att upptäcka staden under konferensresan. Med erfarna guider gör man stopp på platser som inte alltid är så lätta att upptäcka på egen hand. Eftersom Aten är kuperat är de extra krafter elcyklarna erbjuder välkomna i stadens branta uppförsbackar och bland trånga gränder. Guiderna vet när det är dags att stanna till på ett trevligt kafé för något kallt att dricka. Kan kombineras med ett besök på Akropolis.
Ingår:

• Engelsktalande guider
• Elcykel och vätskestopp

Matpromenad i centrala Aten

Nedanför Akropolis upphöjda position söker vi upp Atens kulinariska historia. I city-kvarteren köar människor för en souvlaki gjord i nordgrekisk stil. Här kan man avnjuta en klassisk grekisk yoghurt toppad med honung och valnötter. Eller en kebab enligt ett recept som flyktingar från Konstantinopel en gång tog med sig. Vi hittar en väl gömd skaldjursrestaurang i kvarter med unik arkitektur. Deltagarna på konferensresan får en oförglömlig smakbit på fiskmarknaden. Det är genuin, folklig grekisk mat av hög kvalitet i en stad som är både ruffig och vacker, gammal och modern. Det är Atens själ.

Foodietur med företaget i Aten

Fakta om Aten

Land

Grekland

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel som i andra sydeuropeiska storstäder. Tröja och vindtät jacka är tillräckligt även på vintern.

Flygplats

Athens International Airport

Folkmängd

4 milj inklusive förorter

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Typiskt medelhavskök där olivolja används flitigt. Typiska ingredienser i det grekiska köket är lamm och griskött, oliver, ost och yoghurt.

Telefon

Landsnummer +21

Språk

Grekiska

Flygtid

Ca 3,5 tim med direktflyg

Shopping

Lokalt hantverk, som smycken, väskor, sandaler och keramik.

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

95% grekisk-ortodox

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till Aten?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Riga

Från 2995 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers

Berlin

Från 3900 SEK/pers