Konferensresa Gdansk

Konferensresa till Gdansk – den polska Rivieran

Med sitt läge vid Östersjön var Gdansk länge en viktig Hansa-stad. I dag är det en öppen och tillgänglig stad med ett rikt utbud, levande kulturliv och långa vita stränder bara en spårvagnsresa bort. Som en av Polens äldsta och största städer har Gdansk mycket att erbjuda sina besökare. Inte minst för er som kommer hit för en konferens- eller kickoff-resa. Om ni överväger en konferensresa till Gdansk, kommer ni inte att bli besvikna.

Gdansk var skådeplats för flera avgörande händelser under 1900-talet. Den 1 september 1939 avfyrades en tysk artillerigranat mot det polska fortet Westerplatte. Det var starten på andra världskriget. I augusti 1980 fick kranföraren Anna Walentynowicz på Leninvarvet sparken. Den påföljande strejken blev starten på kommunismens fall i Polen och senare i resten av Östeuropa.  I dag är det lugnare i Gdansk. Inled gärna konferensresan till Gdansk med en promenad i gamla stan som återuppbyggdes efter förstörelsen under andra världskriget.  Här finns kullerstensgator, världens största kyrka byggd av tegel och massor av traditionell mat som piroger och zurek. Med spårvagn 3 eller 5 kommer du enkelt till stadens mest populära strand Brzezno som är en del av Polens 50 mil långa Riviera. För företag och organisationer som är intresserade av konferensresor till Gdansk, finns det mycket att uppleva och utforska.

Vad ingår i konferensresan?

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • frukost alla dagar
  • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

2900

SEK/pers

Offertförfrågan

Gdansk resfakta

Land: Polen

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Direktflyg: 1 tim 20 min från Arlanda

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till Gdansk och Sopot

  • Mariakyrkan, världens största kyrka byggd i tegel.
  • Guidad cykeltur till badorten Sopot, Polens Riviera och dess stränder.
  • Craft beer trail - en tur tillägnad hantverksöl.

Företagsresa till Gdansk – prisvärd resa bara en timme bort

Gdansk är det perfekta målet för en konferensresa eller kick-off. Med kort restid på ca en timme ligger staden nära och bra till. Att resmålet dessutom är riktigt prisvärt gör att konferensrese-kassan räcker till lite mer. Bo på allt från bekväma konferenshotell i centrala Gdansk eller njut på lyxiga spa-hotell strax utanför, i badorten Sopot. Ät och drick gott och upplev staden med en mängd olika upplevelser och aktiviteter.

Fartyg förankrade i hamnen i Gdansk

3 favorittips på konferensresan till Gdansk

Sätt guldkant på konferensresan

Restaurangen Pod Lososiem är en av de mest välkända och äldsta restaurangerna i Gdansk. Förr i tiden användes lokalerna av en spritfabrik som tillverkade Goldwasser, en likör med 22-karats guldflagor. Den var otroligt populär vid europeiska hov under 1600-talet och guldet påstods ha helande effekter, vilket man idag vet inte alls stämmer. Pod Lososiem producerar än idag Goldwasser som man också kan köpa i andra barer och affärer i Gdansk.

Träpiren i Sopot

Sopots största sevärdhet, byggd av trä, drygt en halv kilometer lång, sträcker sig från stranden ut över Gdanskbuktens vattenspegel. Längst ut finns en fiskrestaurang för den som vill äta med utsikt över havet och båtarna. En skön paus från konferensresans alla möten och grupparbeten.

Hamnkranen – en gång Europas största

Hamnkranen har blivit en av de främsta symbolerna för Gdansk. Under medeltiden var den till och med den största hamnkranen i hela Europa och användes till att flytta gods och lägga upp master på skepp. Inuti hittar man trähjul som förr i tiden drevs av arbetare genom att de gick på hjulen. Idag är kranen en del av sjöfartsmuseet och verkligen värd ett besök på konferensresan.

Konferensresa med flyt


Upplev Gdansk från vattnet under en spännande kajaktur. På Motlawa-floden och dess kanaler upplever man sevärdheterna och staden från ett unikt perspektiv som många andra turister missar. Med användarvänliga kajaker och professionell guide blir detta en upplevelse att minnas.

Kajaktur i Gdansk
Cykeltur i Gdansk

Guidad cykeltur till Polens Riviera

Upplev staden på en cykel! Med en privat guide cyklar man runt i staden och upplever dess olika sevärdheter och lär sig mer om stadens historia. Om man väljer en utökad tur får man även uppleva badorten Sopot, Polens Riviera och dess stränder. Där kan man även promenera på den längsta piren i Europa.

Craft beer trail - en tur tillägnad hantverksöl


Tyskland, grannen i väst, påverkade länge ölkulturen i hamnstaden Gdansk. Under tidigt 1500-tal fanns det fler än 400 bryggerier i staden. Men efter andra världskriget och under kommunismens inflytande dominerades marknaden av några få stora bryggerier och läget för öl-entusiaster var dystert. Men på 2000-talet nåddes även Gdansk av mikroöls-trenden. Så idag kan staden återigen erbjuda kvalitetsöl i landet där Vodkan länge dominerat dryckeskulturen. Tillsammans med några lokala ölkännare, besöker du och dina kollegor på konferensresan ett urval av de bästa pubarna och restaurangbryggerierna i Gdansk.

öl i Gdansk
Vodkaprovning i Gdansk

Vodkaprovning

Under en privattur med guide besöker man flera utvalda ställen som speglar olika perioder av polsk kultur. Det blir provning av olika sorters vodka och utöver det får man lära sig mer om den polska kulturen och dess seder. Och nästa morgon klockan nio fortsätter konferensresans ambitiösa program om företagets framtid.

Fakta om Gdansk

Land

Polen

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

Milt klimat med en del nederbörd. December till februari rekommenderas en varm vinterjacka.

Flygplats

Gdansk Lech Walesa Airport

Folkmängd

Ca 574 000 invånare

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Soppor, kött, korvar, lokal öl och vodka

Telefon

Landsnummer är +48. Det går att använda sin svenska mobiltelefon.

Språk

Polska

Flygtid

Ca 1,10 tim med direktflyg

Shopping

Lokala delikatesser och bärnsten

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

Majoriteten är katoliker och tillhör den romersk-katolska kyrkan

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Konferensresor till Gdansk - hur vill du ha din resa?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Konferensresor som inspirerar

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Konferens i Bilbao & San Sebastian

Från 4850 SEK/pers

Konferens i Aten

Från 4850 SEK/pers

Konferens i Alicante

Från 4200 SEK/pers

Konferens i Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Konferens i Lissabon

Från 5600 SEK/pers

Konferens i Toscana

Från 5780 SEK/pers

Konferens på Island

Från 5700 SEK/pers

Konferens i Budapest

Från 3890 SEK/pers

Konferens i Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Konferens i Champagne

Från 5850 SEK/pers

Konferens i Riga

Från 2995 SEK/pers

Konferens i Belgrad

Från 3950 SEK/pers

Konferens i Granada

Från 5350 SEK/pers

Konferens i Madrid

Från 4740 SEK/pers

Konferens i Berlin

Från 3900 SEK/pers