Konferensresa till Berlin.

Berlin – öppen stad

Berlin är en stad som öppnar sinnena. Med sitt nyskapande kulturliv, sin intensiva nattscen, blandningen av lyxshopping, loppmarknader och graffiti sida vid sida med exklusiv konst förmedlar staden en känsla av att allt är möjligt.

Berlin är inte bara Tysklands huvudstad utan även något av Europas huvudstad. Ledande teaterstad, banbrytande musikstad och med ett restaurangutbud som ligger i framkant. Berlin är Tysklands Michelin-tätaste stad och i den klubben finns till exempel vegetariska Cookies Cream. Här finns shopping för alla smaker, från lyxen på ett av världens största varuhus Kadewe till unika små vintage-butiker och mängder av loppmarknader.

I priset ingår

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • Boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • Transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

3900

SEK/pers

Offertförfrågan

Fakta om Berlin

Land: Tyskland

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Direktflyg: 1 tim 40 min  

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter i Berlin

  • Privat kryssning på floden Spree
  • Dine around – besök på flera restauranger samma kväll
  • Berlin på cykel
  • Underjordiska Berlin
  • Rundtur i Reichstag

Prisvärda konferenser i spännande miljö.

Berlin är en perfekt miljö för en konferensresa. Staden blickar alltid framåt och visar verkligen att man kan göra på olika sätt.

Världsstaden Berlin är fortfarande mycket prisvärd att konferera i. Priserna är klart lägre än i många andra europeiska metropoler. Konferenshotellen är många och moderna och har goda konferensfaciliteter. Flygresan tar bara en och en halv timme från Arlanda eller Landvetter. I Berlin finns allt – både det du vill ha och det du inte visste att du ville ha.

Nattklubb i Berlin

Rundtur i Reichstag

Skippa kön och få en privat rundtur i Reichstag. Riksdagshuset är ett av Berlins mest historiska landmärken och stod klart 1984. Under rundturen får ni insikt i hur den återfödda byggnaden sömlöst förenar konst, futuristisk arkitektur och ekologiskt hållbara principer. Ni äter lunch i takrestaurangen och kan beundra den fantastiska utsikten.

Rikstagshuset Reichstag i Berlin
Kryssning på floden spree under konferensresa Berlin

Privat kryssning på floden Spree

Floden Spree går från den tjeckiska gränsen via en kurvig passage i Berlin och vidare ut i Havel nära Spandau. Under den här kryssningen får ni bland annat se den imponerande utsikten över riksdagshuset Reichtag, regeringsdistriktet och Berlinmuren. Det finns möjlighet att kombinera kryssningen med lunch, middag eller bara dryck och tilltugg.

Underjordiska Berlin

Temavandring under jorden. Besök några av de underjordiska bunkrar och skyddsrum som användes under andra världskriget och där stadens skrämmande historia finns bevarad. Bunkrarna var avsedda för att människor skulle kunna sova tryggt i om natten eller som tillfälliga skydd under bombräderna.

Besök Berlin under jorden på konferensresa Berlin
Nefertitis byst på konferensresa Berlin

Museumsinsel

Njut av en förmiddag på Museumsinsel i centrala Berlin. Den finns med på Unescos världsarvslista sedan 1999 och erbjuder fem olika museer som skildrar 5 000 år av civilisation och konst. På ett av museerna, Pergamonmuseet, finns drottningen Nefertitis byst från Egypten som ingått i museets samlingar under mer än ett sekel.

Berlin på cykel

Berlin är stort och med cykelns hjälp lär ni känna denna kulturella stad. Ni utforskar områden som Prenzaluer Berg med intressant arkitektur samt Kreuzberg där bland annat den omtalade gränsövergången Checkpoint Charlie finns. Guider berättar om staden och det finns möjlighet att göra stopp för något att äta och dricka.

Cykeltur längs Berlinmuren i Berlin
vandring på gasklocka i Berlin

Urban Explorer

Det 78 meter höga, cylinderformade stålskelettet från den stora gasklockan i Schöneberg syns på flera kvarters avstånd. Gasklockan var i bruk fram till 1995 när byggnaden klassades som ett nationalmonument. Tillsammans med vår guide Sasha Maikowski klättrar vi 456 steg till toppen av gasklockan och får en fantastisk utsikt över staden.

Smaka på Kreuzberg

Stadsdelen Kreuzberg i Berlin ger mersmak. Här finns underground-barer med stjärnkrogar och den dynamiska saluhallen Markthalle Neun. Nya ställen växer upp och erbjuder influenser från hela världen, precis som invånarna själva. Häng med på en foodwalk med smak av currywurst, kebab och bibimbap.

middag i kreuzberg
Graffittikonst i Berlin

Graffitti och gatukonsttur med workshop

Bli en del av Berlins rika konstnärsgemenskap! Lär dig om Berlins graffitiscens historia på en vandring genom staden och se de bästa exemplen på Berlins gatukonst. Efteråt får du göra ditt eget urbana mästerverk under en workshop med lokala konstnärer.

Fakta om Berlin

Land

Tyskland

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel som i Sverige

Flygplats

Berlin-Schönefeld flygplats

Folkmängd

3,42 miljoner i innerstaden

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

I Berlin finns över 6000 restauranger. Här serveras mat och dryck från hela världen i alla prisklasser.

Telefon

Landsnummer +49. Det går att använda sin svenska mobiltelefon.

Språk

Tyska

Flygtid

1, 5h med direktflyg från Stockholm

Shopping

Finns för alla smaker och prisklasser. Varuhuset KaDeWe är näst störst i Europa.

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Uttagsautomater finns.

Religion

35% katoliker och 35% protestanter

Visum

Visum krävs normalt inte

El

Adapter behövs inte.

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till Berlin?

Ring oss på  08-33 30 22

Människor som går på en gata, närbild

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Riga

Från 2995 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers