Konferensresa Bilbao & San Sebastian

Konferensresor till Bilbao & San Sebastian - upplevelser i världsklass

I Baskien, nära den franska gränsen, ligger den vackra spanska staden San Sebastian. Det är inte bara maten som är av högsta kvalitet. Stranden La Concha har flera år i rad utnämnts till Europas bästa. I grannstaden Bilbao ligger det fantastiska Guggenheim-museet som av många anses vara den vackraste byggnaden i världen. En inspirerande konferensresa till Bilbao & San Sebastian för företag med höga ambitioner med andra ord.

En grupp- och konferensresa till Bilbao & San Sebastian gör alla sinnen glada. Smak- och luktsinnena kommer att jubla av alla läckra pintxos, den baskiska motsvarigheten till tapas. Och skämmer ni bort er med middag på 3-stjärniga Arzak eller någon annan av alla Michelin-beströdda gourmetrestauranger blir upplevelsen överväldigande. Synen får sitt av den vackra arkitekturen – oavsett om den är viktoriansk eller högst modern. Känseln vaknar till om du går barfota i den finkorniga, vita sanden längs San Sebastians långa strand. Hörseln får njuta av klockklangen från de vackra kyrkorna eller kanske livemusik i någon av barerna i stadsdelen Egia. Det sjätte sinnet säger till de andra fem att hit måste vi snart återvända. Travel2 skräddarsyr er konferensresa till Bilbao & San Sebastian för en riktig upplevelse deluxe.

Vad ingår i konferensresan?

 

 • flyg t.o.r.
 • boende 3 nätter i delat dubbelrum
 • frukost alla dagar
 • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
 • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
 • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

4850

SEK/pers

Offertförfrågan

Resfakta

Land: Spanien

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa, kursresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Flyg inkl byte: ca 6 tim 

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till Bilbao och San Sebastian 

 • Pintxos i San Sebastian
 • Guggenheimmuseet I Bilbao
 • Vingårdsbesök i Riojadistriktet
 • Besök ett ciderhus i San Sebastian
 • Idylliska San Sebastian med strand – och cityliv

Företagsresa till Bilbao & San Sebastian det gnistrar om

Varför inte inleda kickoff- och konferensresan med en promenad längs San Sebastians 1,5 km långa strandpromenad. Därifrån är det inte långt till Gamla Stan med sina små butiker, tapasbarer och jazzklubben Bar Altxerri. Är du shoppingsugen får du det begäret stillat i Centro där du hittar både märkesbutiker och mindre lokala handlare. I stadsdelen Gros hittar du surfare, konstgallerier och massor av ställen som erbjuder livemusik.  Förutom ett antal restauranger belönade med gnistrande stjärnor i Guide Michelin bjuder staden dessutom på kunglig glans. Under ”La belle époque” i början på 1900-talet lät drottning Maria Cristina av Spanien bygga ett kungligt sommarhus i staden. Bilbao erbjuder förutom Guggenheimmuseet och annan spännande arkitektur också fantastisk mat och betydligt lägre hotellpriser än till exempel Barcelona.

 • Skräddarsydd konferensresa till Bilbao & San Sebastian som ger minnen för livet!
Coastering aktivitet i Baskien

3 favorittips på konferensresan till Bilbao & San Sebastian

Överlägset strandhäng på konferensresan

Stranden La Concha i San Sebastian har utnämnts till Europas bästa strand flera år i rad och sägs vara en av världens vackraste med sin vita finkorniga strand och sitt idylliska läge. La Concha, som betyder ”snäckan” är en av stadens höjdpunkter och en samlingsplats för alla åldrar. Du kan njuta av att flanera på den flotta strandpromenaden i över sju kilometer tillsammans med lokalbefolkningen.

Njut av de små läckerbitarna

En av de bästa pinxtosgatorna är Calle Pescadería. Här ligger bland andra Zeruko med moderna pintxos på fisk och skaldjur och en hög hippfaktor. Här kan man bland annat äta tunna skivor färsk torsk som serveras på ett galler med en kolbit under och röks direkt på tallriken eller sjöborre gratinerad i sitt eget skal.

Gå vilse på företagsresan

Gå vilse bland de smala gränderna i Casco Viejo i Bilbao på företagsresan. Det är 7 gator som Casco Viejo (gamla staden) är uppbyggd kring. Väldigt mysiga kvarter med fin bebyggelse och många restauranger och barer.

Surfa i Atlanten

Vi förstår att det kan vara svårt att komma igång i en sport som surfing. Samtidigt är det fler och fler människor som vill prova känslan av att surfa på vågorna. Att surfa passar alla! Lektionerna är anpassade för en grupp som vill stå upp på sina första vågor eller för den som vill finslipa på tekniken innan man ger sig ut på egen hand.

 

Surfare på stranden i San Sebastian, Spanien
Guggenheimmuseet i Bilbao, Spanien

Välkommen till världens vackraste byggnad

Guggenheimmuseet alldeles vid floden mitt i centrala Bilbao, som byggdes 1997, sägs inte bara vara världens vackraste museum utan även den vackraste byggnaden i världen. Skapelsen är minst sagt spektakulär i sin klädnad av titan, glas och kalk. Här ser vi modern och samtida konst.

Guidad pintxotur

San Sebastian är översållad av Pintxobarer, så många att det är omöjligt att veta vart man ska gå och vad man ska beställa som nybörjare. Den guidade turen på konferensresan tar med oss till de bästa barerna och föreslår vad du ska beställa just där. Varje bar har sin specialitet. Vi blir också tipsade om bästa drycken till rätterna.

pintxos i San Sebastian, Spanien
Vingården Marques de Riscal i Rioja, Spanien

Vingårdsbesök på Bodegas Marques de Riscal i Riojadistriktet.

Spanien är känt för sin höga kvalitet av viner och Riojadistriktet ligger inte långt från Bilbao. Ett besök under konferensresan på fantastiska Bodegas Marques de Riscal är verkligen någonting extra. Bodegan/byggnaden är designad av Frank Gehry, samma arkitekt som ritat Guggenheimmuseet i Bilbao. Vi njuter av landskapet och byggnaderna samtidigt som vi lär oss om vinframställningen. Upplevelsen avslutas självklart med vinprovning av några av de bästa Rioja-vinerna.

Vinlagring under vattnet

En unik upplevelse där oenologi slås samman med äventyr. Vi går in i Plentzia-bukten med hjälp av kajaker eller BigSup-brädor och tar oss till platsen där det ligger en undervattenstank som används för att lagra vin. Vi ser hur man från båten sätter in och tar ut fatet efter att ha gått förbi klipporna som varit med i "Game of Thrones". Efter det berättar vi mer om processen följt av en provsmakning av vinet.

Vinlagring under vattnet
Coastering utanför Bilbao

Teambuildning med surfpaddling och coasteering

För er på företagsresa erbjuder vi två vattenaktiviteter som kommer att stärka gruppdynamiken i en avslappnad atmosfär där skratt och adrenalin garanteras. Vi kommer att börja aktiviteten med att varje team paddlar på en BigSUP surfbräda mot klipporna som omger Gorliz Bay. Väl framme börjar vi med coasteering och hoppar i från surfbrädorna och simmar till platsen där vi börjar hoppa och klättra. När coasteering-vägen är klar kommer vi tillbaka till BigSUP och paddlar tillbaka mot vår utgångspunkt.

Fakta om Baskien

Land

Spanien

Valuta

Euro (1 Euro = ca 10,50 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel som i andra sydeuropeiska storstäder. Tröja och vindtät jacka är tillräckligt även på vintern.

Flygplats

Bilbao Airport

Folkmängd 

Bilbao 346 000 / San Sebastian 187 000 

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

I San Sebastian finns fler Guide Michelin-stjärnor per kvadratmeter än någon annanstans. Baskiska tapas eller smårätter kallas här pintxos och avnjuts gärna med ett glas lokal torr cider. 

Telefon

Landsnummer +34

Språk

Baskiska och spanska

Flygtid

Ca 6 tim inkl ett byte (exempelvis i Bryssel)

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

80 % romersk-katolska

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Konferensresor till Bilbao & San Sebastian - hur vill du ha din resa?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Konferensresor som inspirerar

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.