Konferensresa Nice & Franska Rivieran

Upplev en konferensresa till Nice med en spännande ribbåtstur eller segling på Medelhavet. Besök Matisse-museet och Chagallmuseet i Nice, samt Picassomuseet i Antibes. Avsluta dagen med sol och bad i Medelhavet mitt i stadens hjärta på en oförglömlig företagsresa på franska rivieran.

Konferensresa till Nice – en kulturell upplevelse deluxe

En konferensresa till Nice är en dröm för många. Nice, med sina 300 soltimmar per år, är en av Europas äldsta turistorter och perfekt för en resa med lite exklusiv touch. Stranden ligger mitt i staden bara ett stenkast från shopping, sevärdheter och kultur i världsklass. På din konferensresa till Nice kan du också ta dig lätt till grannstäderna Cannes och Antibes och för att inte tala om det exklusiva furstendömet, Monaco.

Nice är i ständig utveckling och det moderna smälter fint ihop med den gamla delen av staden. De historiska byggnaderna med sina fresker hålls efter och tvättas regelbundet. Att du äter gott här behöver vi knappt nämna och variationerna av restauranger är stor. Med sitt medelhavsinspirerade kök, ligger staden i en kulinarisk klass för sig själv. Marknaden i Gamla stan framstår som ett charmigt inslag under er konferensresa till Nice. Med bergen inom räckhåll, är det enkelt att utforska pittoreska små byar, vingårdar och till och med skidorter.

Vad ingår i konferensresan?

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • frukost alla dagar
  • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

5300

SEK/pers

Offertförfrågan

Nice resfakta

Land: Frankrike

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Direktflyg: 3 tim 

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till Nice

Variationen på roliga teamaktiviteter blir större tack vare att man lätt rör sig strandnära och i stad och berg.

  • Åk rib-båt eller segla i Medelhavet
  • Besök Matisse-museet eller Chagallmuseet i Nice eller/och Picassomuseet i Antibes
  • Njut av sol och bad i Medelhavet mitt i staden

Konferensresa till Nice & Franska Rivieran

Cote d'Azur, Nice, Cannes, Monaco, Antibes Juan-les-Pins. Bara namnen strålar av dragningskraft och skönhet. Och det blir inte sämre när man kommer dit på en konferensresa till Nice.

Både Rivieran och Monaco har en lång tradition av att stå som värdar för några av världens mest prestigefyllda evenemang. Här möts kreativitet, flärd och effektivitet i en oslagbar mix för en lyckad företagsresa. Filmfestivalen i Cannes, Formula 1 Grand Prix, och jazzfestivaler är bara ett axplock ur kalendariet. Cote d'Azur är dessutom en ledande destination för konferenser och företagsevent.  Evenemangsindustrins infrastruktur håller hög kvalitet och här finns professionell och erfaren personal. Städernas skönhet och starka dragningskraft kombineras med effektiv infrastruktur och brett tjänsteutbud, idealiskt för konferensresor till Nice och Franska Rivieran.

  • Skräddarsydd konferensresa till Nice som ger minnen för livet!
Båttrafik utanför Nice

Tre favorittips inför företagsresan till Nice

Slipp trängas på stranden

Vill ni slippa trängseln på stränderna i Nice på er konferensresa? Gör en utflykt till Villefranche-sur-Mer och stranden vid Port de la Darse där lokalbefolkningen badar.

 

Upptäck Europas Grand Canyon

På er konferensresa i Nice, upptäck Gorges du Verdon – Europas eget Grand Canyon, 11 mil från Cannes. 2,5 mil lång är den en av Europas största floddalar. Här erbjuds aktiviteter som forsränning, mountainbiketurer, kajakpaddling, vandringar och ridning. Och för den våghalsige bungyjump från den 182 meter höga bron Pont de L’Artruby

Cykeltur bland miljonärsvillor

Ta en cykeltur bland miljonärsvillorna på klippuddarna Cap d’Antibes eller Cap Ferrat på er företagsresa. Här kan man njuta av den fantastiska vyn över Medelhavet och sedan cykla ner till stranden för ett svalkande dopp.

Helikoptertur, en av konferensresans höjdpunkter

Erbjud medarbetarna en riktig VIP-service med helikoptertransport direkt från flygplatsen i Nice eller Toulon till hotellet. Flera hotell i Monaco, Saint Tropez liksom förstaklasshotellen på landsbygden har egna helikopterlandningsbanor.

Vi kan även ordna panoramaturer utmed kusten – en fantastisk upplevelse som passar som incentiveinslag i företagsresan! Turerna varar mellan 6 och 18 minuter. Helikoptrarna har i regel fem platser, och aktiviteten passar därför utmärkt för små exklusiva grupper. Panoramaturerna kan även arrangeras för upp till ett hundratal personer, om man kan acceptera lite väntetid mellan den första och sista flygturen.

Heliopter över Monaco
Vinflaskor på vingård utanför Nice

Vinprovning i Le Var, Nice eller Vence

I Provence tillverkas några av världens finaste viner. Ta därför chansen att gå på vinprovning på någon av de många vingårdarna på er företagsresa. I Le Var, 80 kilometer väster om Cannes, erbjuds friska, fruktiga och lätta viner. Regionen är speciellt känd för sina goda roséviner. Flertalet av vinerna härifrån har kvalitetsbeteckningen AOC – “Côtes de Provence”. Även på kullarna ovanför Nice finns ett par prestigefyllda vingårdar, väl värda ett besök. Området utanför Vence är perfekt om man vill gå på vinprovning hos enklare vinbönder. Vissa vingårdar har också olivoljetillverkning. Där går det utmärkt att kombinera vinprovning med olivoljeprovning.

Canyoning – ett äventyr i fantastisk natur

Bortanför Rivieran, en timmes transport med buss från Cannes eller Nice, finns möjlighet att pröva på canyoning i olika svårighetsgrad på företagsresan. Följ floderna genom fantastisk natur med grottor och vackert formade klippor. Simma eller vada fram i floden eller glid fram i de naturliga rutschkanorna. På vissa ställen gäller det att hoppa eller fira ned sig med rep!

I programmet ingår all säkerhetsutrustning som exempelvis våtdräkt och hjälm. Canyoning kan normalt genomföras mellan maj till slutet av september. Aktiviteten passar bra för grupper upp till 30 deltagare.

Canyoning i Gorge du Verdon, Frankrike
Boule, Frankrike

Spela boule – Sydfrankrikes nationalsport

Boule, eller petanque som det kallas i Provence, kan nog anses som Sydfrankrikes nationalsport. Här har varje by en egen boulebana, och man kan ofta se hur äldre fransmän iklädda basker sitter i skuggan under ett Platanträd när de väntar på sin tur att få spela.

I anslutning till vissa restauranger på landet kan man organisera en kombinerad bouletävling och apéritif med exempelvis rosévin och pastis. Aktiviteten passar bra för grupper om ca 50 personer, men med en stor boulebana och flera instruktörer ända upp till 100 personer.

 

 

Prova Via Ferrata – en adrenalinkick för äventyrliga

Sugen på en annorlunda naturupplevelse och en fantastisk adrenalinkick på konferensresan? Prova Via Ferrata. Det är namnet på en snitslad bana som ligger mitt uppe i bergen. Där tar man sig fram med hjälp av hängbroar, olika ramper och metallhandtag på klippväggar. Det tar ungefär 3 till 4 timmar att genomföra en Via Ferrata. Fenomenet uppfanns av italienska soldater och jägare i Sydalperna under medeltiden. Idag finns ett tiotal Via Ferrata på den franska Rivierans bakland. Dit är det 1 till 1,5 timmes transport från Nice eller Monaco och minst 2 timmars transport från Cannes.

Av säkerhetsskäl behöver man specialguider för att genomföra den här aktiviteten, och vi behöver boka en auktoriserad bergsguide per 8 deltagare. I programmet i övrigt ingår all typ av säkerhetsutrustning som behövs, som till exempel klättersele, hjälm och annan klätterutrustning. Via Ferrata passar bra för grupper med upp till 30 deltagare.

 

via ferrata utanför Nice, Frankrike
Pistmaskin i franska sydalperna

Skidåkning i de franska sydalperna

Ungefär 80 kilometer från flygplatsen i Nice ligger de franska sydalperna med Auron, Valberg och Isola 2000 i spetsen. Man når dem med ca 1,5 timmes busstransport. Här erbjuds alla former av skidåkning: slalom, utförsåkning, längdskidor, turer med snöskor, offpiståkning och även heliskiing för de mer avancerade skidåkarna.

För små exklusiva grupper på max 20 personer passar skidåkning med privat skidlärare. Mer avancerade åkare kan välja en auktoriserad bergsguide. Isola 2000 har en skidaltitud på omkring 2600 meter över havet, vilket garanterar snö från slutet av december fram till mitten av april.

Fakta om Nice

Land

Frankrike

Valuta

Euro

Klädsel

I princip samma klädsel som i andra sydeuropeiska storstäder. Tröja och vindtät jacka är tillräckligt även på vintern.

Flygplats

Nice Côte d'Azur
Airport

Folkmängd

343 000 invånare

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Det franska köket anses även vara grunden för alla västerländska matkulturer och dess kriterier används i nästan alla västerländska utbildningar inom matlagning och kokkonst. Det finns många kända lokala rätter som har upphöjts till både nationell och regional standard. Ost och vin är en viktig del av kosten och har också många regionella och nationella inslag med varianter som regleras i ursprungslagstiftningen Appellation d'origine contrôlée (AOC)

Telefon

Landsnummer +33

Språk

Franska 

Flygtid

Ca 3 timmar med direktflyg

Shopping

Shopping i Frankrike öppnar dörren till en underbar variation av regionala traditioner, gastronomi och hantverk att det skulle ta mycket längre tid än en livstid att utforska dem alla, men det roliga är att försöka.

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

64% katoliker

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Konferensresor till Nice & Franska Rivieran - hur vill du ha din resa?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Konferensresor som inspirerar

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Konferens i Bilbao & San Sebastian

Från 4850 SEK/pers

Konferens i Alicante

Från 4200 SEK/pers

Konferens i Lissabon

Från 5600 SEK/pers

Konferens i Toscana

Från 5780 SEK/pers

Konferens på Island

Från 5700 SEK/pers

Konferens i Budapest

Från 3890 SEK/pers

Konferens i Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Konferens i Champagne

Från 5850 SEK/pers

Konferens i Riga

Från 2995 SEK/pers

Konferens i Belgrad

Från 3950 SEK/pers

Konferens i Granada

Från 5350 SEK/pers

Konferens i Madrid

Från 4740 SEK/pers

Konferens i Berlin

Från 3900 SEK/pers

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Travel 2 AB, orgnr. 556613-1289 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för anpassade annonser

För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata