Konferensresa till Belgrad.

Husbåtar på floden Donau i Belgrad

Belgrad – Europas bästa partystad?

Kär stad har många namn. Det nya Berlin. Den vita staden. Porten till Balkan. Dörren till Centraleuropa. Lonely Planet har utsett Serbiens huvudstad till en av Europas absolut bästa partystäder. Belgrad stiger också ständigt i ranking som konferensstad.

Oavsett epitet så har Belgrad så mycket mer att erbjuda än bara vilda festnätter. Den serbiska huvudstaden utstrålar värdighet och har mycket att erbjuda sina besökare. Inte minst vacker omgivande natur och imponerande gamla fästningar och kyrkor. Serbien är kontrasternas land med å ena sidan ett konfliktfyllt militärt arv och å andra sidan den mest renodlade idyll man kan tänka sig. Den vita staden är verkligen en skönhet där den ligger precis där floderna Sava och Donau flyter ihop.

Vad ingår?

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • Boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • Transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

3950

SEK/pers

Offertförfrågan

Resfakta

Land: Serbien

Typ av resa: Konferens, kick-off, studieresa

Reslängd: 3 - 4  dagar

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter

  • Guidad vandring genom Belgrads underjordiska tunnlar
  • Tur genom Vojvodina-provinsen
  • Båttur På Donau
  • Belgrads restauranger, barer och nattliv
  • Hög kvalitet på mat och dryck

Prisvärd konferensresa till Belgrad.

Belgrad hör till de 50 mest attraktiva mötesresmålen i världen och erbjuder konferensresor av hög kvalitet till förmånligt pris. 

Serbiens huvudstad har borstat av sig det tidigare östeuropeiska dammet. Stadens infrastruktur har gjort stora framsteg på senare år och Belgrad är idag en modern stad med väl utvecklade konferensanläggningar. Nattlivet påminner om Berlins med många coola barer och uteställen. Den svenska kronan står sig mycket bra mot den serbiska dinaren och man får mycket för pengarna. Med direktflyg når man Belgrad på under tre timmar. 

3 favorittips i Belgrad

Drick turkiskt kaffe på en Kafana
I Belgrad 1521 öppnade ottomanerna den första kafanan – en traditionell taverna eller kaffehus. De hundratals kafanas som finns runt i staden är mycket mer än bara ställen där man kan få ett anständigt mål mat och drinkar från morgon till natt. De är också kommersiella och sociala hjärtan i staden.

Avnjut en trevlig lunch vid floden i Zemun
Inget besök i Belgrad är komplett utan att ha spenderat minst en halv dag i Zemun. Detta pittoreska grannskap på Donaus högra strand var tidigare en egen stad, på andra sidan floden från centrala Belgrad sett.
.

Möt starka karaktärer på Vox Blues Club
Även i en stad med många oansenliga barer så är denna svår att hitta. Vox Blues Club är en helt i genom riktig bluesbar med spelningar nästan varje dag. Den drar till sig många musiker och andra starka karaktärer jämbördiga med blueslegenderna från Lousiana. Entrén är svår att hitta men låt musiken föra dig dit.

Fortet i Novi Sad

Tur genom Vojvodina-provinsen

Upptäck Vojvodina provinsen i närheten av Belgrad. Vi kommer att besöka staden Sremski Karlovci, som representerar platsen för bevarandet av den serbiska kulturen. Vi provsmakar olika viner i en gammal vinkällare från 1800-talet. Därefter fortsätter turen mot staden Novi Sad, som ligger längs floden Donau med den vackra Petrovaradinfästningen.

Vinskörd med Balkanparty

 

Vi börjar dagen med en vacker cykeltur i naturreservatet Fruska Gora. Tillsammans med guider blir det ett intressant möte med den serbiska landsbygden. Var med under vinskörden på en vingård! I slutet av september är skörden i full gång, med allt vad det innebär av aktiviteter på vinfälten och i vinkällarna. Du får t ex prova på att plocka druvor.

cykling och vinskörd utanför Belgrad
Zastava rally i Belgrad

Möt Belgrad i en Zastava

Istället för en traditionell sightseeing med buss och guide, föreslår vi en aktivitet där ni upptäcker Belgrad i en Zastava. Bilen blev en symbol för landet bakom järnridån som hade det lite bättre än de flesta andra i det forna Östblocket. En guide i varje bil berättar om det forna Jugoslavien, men också om livet i Belgrad idag.

Smaka på Belgrad

I mindre grupper tillsammans med en matguide arrangeras en vandring mellan olika matrelaterade stopp i staden. Målet är att under ett par timmar göra nedslag hos ett flertal aktörer, från stadens bästa glasstillverkare, till ett turkiskt kaffe från 1800-talet, Belgrads färgstarka matmarknad, och flera andra intressanta ställen. I mindre grupper uppstår dialog mellan deltagarna som får chansen att ställa frågor och på samma gång ta del av Serbiens kultur och historia på ett intressant sätt. Under turen passerar man några av stadens mest kända landmärken vilket guiderna också berättar om

Testa Cevapci i Belgrad

Fakta om Belgrad

Land

Serbien 

Valuta

Serbiska dinarer (1 RSD = ca 0,09 SEK)

Klädsel

I princip samma klädsel om i andra sydeuropeiska storstäder. Tröja och vindtät jacka är tillräckligt även på vintern.

Flygplats

Belgrade Nikola Tesla

Folkmängd

1,35 miljoner i Belgrad

Tidsskillnad

Ingen

Mat & dryck

Det serbiska köket är diversifierat. Influenser kommer från medelhavsköket, det turkiska och ungerska köket. Köket blandar många olika traditioner. Serbisk konfekt inkluderar koljivo, baklava och nötkakor. sachertårta.

Telefon

Serbiens internationella landskod är +381. Det är dyrt att ringa hem så förhör dig hos din mobiloperatör om täckning och pris för samtal från Serbien. Det finns gott om internetcaféer i de större städerna.

Språk

Serbiska. Albanska och ungerska är viktigaste minoritetsspråk

Flygtid

Ca 2,35 tim med direktflyg

Shopping

vin, lokala ostar och delikatesser. 

Kreditkort

Du kan använda internationellt gångbara kreditkort som Visa, Mastercard och American Express till exempel.

Religion

Ortodoxt kristna 85%, katoliker 5 %, protestanter 1%, muslimer 3%

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till Belgrad?

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Toscana

Från 5780 SEK/pers

Island

Från 5700 SEK/pers

Budapest

Från 3890 SEK/pers

Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Champagne

Från 5850 SEK/pers

Riga/Jurmala

Från 2995 SEK/pers

Granada

Från 5350 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers

Berlin

Från 3888 SEK/pers