Konferensresa till St Petersburg.

En konferensresa fylld av kultur och historia

St Petersburg vänder ansiktet mot Europa men står stadigt förankrad i den ryska historien. När Peter den Store grundade staden anlitades ett antal berömda europeiska arkitekter. Därav de västerländskt inspirerade kanalerna och storslagna byggnaderna sida vid sida med mer österländskt präglade ortodoxa kyrkor. En företagsresa där väst möter öst med andra ord.

Den vackra staden ligger i floden Nevas delta vid finska viken och kallas ibland Nordens Venedig (i hård konkurrens med Stockholm). I denna kulturella metropol skrev Dostojevskij sina stora romaner och Tjajkovskij komponerade sina klassiska mästerverk. Rysk konst fyller Ryska Museet och på det världsberömda Eremitaget kan man se många av de stora västerländska mästarna. Konstutställningen fortsätter även under jord, missa inte St Petersburgs vackert utsmyckade tunnelbana. Här bor ca 5 miljoner människor, många av dem gillar att roa sig. Staden bjuder på ett rikt utbud av restauranger, klubbar och barer. Efter en natt på stan smakar de ryska pannkakorna extra bra innan det är dags för en ny mötesdag på konferensresan.

Vad ingår?

 

  • Direktflyg t.o.r.
  • boende 3 nätter i delat dubbelrum
  • frukost alla dagar
  • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
  • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
  • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

4500

SEK/pers

Offertförfrågan

Resfakta

Land: Ryssland

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa, kursresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Direktflyg: 1,5 tim 

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till St Petersburg

  • Ett besök i Eremitaget med Vinterpalatset - världens näst största museum.
  • Sankt Petersburgs tunnelbanesystem handlar om mycket mer än att ta sig från punkt A till B. Stationerna är en upplevelse i sig med sin konst och utsmyckning.
  • En ryumochnaya är ett slags enkel bar och en väldigt lokal företeelse. Det serveras shots med sprit och öl i flaskor. Tillsammans med enkla snacks är det hela menyn. Här träffas man för att dricka och umgås på ryska.

En nära men ändå exotisk företagsresa

St Petersburg ligger bara 1,5 timmes flygresa bort, men är fortfarande ett ganska exotiskt mål för en konferensresa. Resmålet är en upplevelse i sig med sin tradition, kultur och skönhet. En fantastisk miljö för att ta nästa steg med företaget.

Förutom klassik kultur och arkitektur finns det även mer lättsinniga och världsliga attraktioner i staden. Mycket av shoppingen är koncentrerad till huvudgatan Nevsky Prospekt. Här finns ett stort utbud av butiker och större shoppingcentrum. Är man på jakt efter något mer annorlunda rekommenderas någon av de många marknaderna som finns runt om i St Peterburg. Stora delar av nöjeslivet är samlat i området kring Gostiny dvor, där klubbarna ligger tätt.

 

DJ på klubb under företagsresa i St Petersburg

3 favorittips på konferensresan till St Petersburg

Upplev St Petersburg från vattnet

En flodkryssning på företagsresan är ett av de bästa sätten att upptäcka stadens vackra landmärken och arkitektur. När staden byggdes var båt det enda sättet att ta sig mellan öarna; stadens broar byggdes mycket senare.

Se broarna öppna sig mitt i natten

En lätt magisk upplevelse utlovas. Bänka dig på kajen kl. 02.00 för att se stadens broar öppnas i noggrann reglerad rytm för att släppa fram sjöfartstrafik längs den livliga Neva-floden. Var bara försiktig så att du inte fastnar på fel sida av floden från ditt hotell.

Ånga av stressen i Banayan.

Banaya är ett mellanting mellan bastu och turisk hamam. Här kan ledningsgruppen låta stressen rinna av i värmen. Ibland vinner viktiga frågor på att avhandlas i en sådan avskalad miljö. Mötet i ångbadet kanske blir en avgörande del av konferensresan. Efteråt rekommenderas ett besök bland frukt- och grönsaksstånden.

Besök det ryska vodkamuseet

Hör berättelsen om den ryska nationaldrycken. Vodkans historia, destillationsprocessen, hur man ska dricka vodka och vilken mat som passar bäst som tillbehör. Museet är det enda i sitt slag, bekvämt placerat i stadens centrum nära Eremitaget. Glöm inte att det är en mötesdag på konferensresan i morgon bara.

 

Vodkamuseet i St Petersburg under konferensresa
Vinterpalatset St Petersburg på företagsresa

Tsarernas vinterpalats - Hermitage State Museum

Ett besök här är ett måste. Ursprungligen bostäder åt ryska tsarer, idag ett av de högst värderade museerna i världen. Låt dig imponeras av verk av Leonardo da Vinci, Michelangelo, Raphael, Tizian, Rubens och en unik Rembrandt-samling. Andra höjdpunkter är världsberömda tavlor av de franska impressionisterna Renoir, Cezanne, Monet, Matisse och Gauguin. Missa inte heller det nederländska geniet Van Goghs egensinniga konst.

 

Cocktailtur på stadens kanaler och Nevafloden

Sjuttio kanaler och floder. Mer än 400 vackra broar. Mängder av magnifika historiska palats. Att uppleva St Petersburgs skönhet och charm med ett glas i handen på en båttur är en upplevelse du kommer att minnas långt efter hemkomsten från företagsresan.

 

Eftermiddagskryssning i St Petersburg
Bastu i St Petersburg

Besök en Banya på Degtyarnaya-gatan

Prova en populär rysk tradition, ångbad på en banya någon av dagarna under företagsresan. Det betyder ånga, hetta, kyla och smisk av björkblad och grenar. Från början ett sätt att tvätta sig ren, idag betonas den kraftfulla avstressande effekten av badet. Luftfuktigheten ligger mellan 80 och 100 procent. Efter badet kliver du ut på Degtyarnaya-gatan som en ny människa. Redo för en ny produktiv mötesdag.

Fakta om St Petersburg

Land

Ryssland

Valuta

Rubel (1 SEK = ca 7 RUB)

Klädsel

I princip samma klädsel som i Sverige.

Flygplats

Pulkovo Airport

Folkmängd

5 milj 

Tidsskillnad

+ 1 timme

Mat & dryck

Borscht - den världskända rödbets- och kålsoppan är en traditionell förrätt. Blinis - ryska pannkakor, äts gärna med rysk kaviar. Pelmeni - rysk variant på dumplings. Tunna pastaknyten som är fyllda med lamm, fläsk eller nöt tillsammans med kryddor, lax eller krämiga champinjoner.

Telefon

Landsnummer +7

Språk

Ryska

Flygtid

Ca 1,5 timmar med direktflyg från Arlanda

Shopping

Huvudgatan Nevsky Prospekt erbjuder både inhemsk och internationell design. Gott om souvenirbutiker.

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

Den rysk-ortodoxa kyrkan är det dominerande religiösa samfundet i Ryssland

Visum

Svenska medborgare behöver visum för resa till Ryssland. Information om viseringar finns på ryska ambassadens webbplats i Stockholm webbplats: www.ryssland.se E-visum: sedan en tid tillbaka kan svenska medborgare ansöka om s k e-visering till St Petersburg.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till St Petersburg?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

Kiev

Från 4500 SEK/pers

Bilbao & San Sebastian

Från 4850 SEK/pers

Gdansk

Från 2900 SEK/pers

Aten

Från 4850 SEK/pers

Alicante

Från 4200 SEK/pers

Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Lissabon

Från 5600 SEK/pers

Toscana

Från 5780 SEK/pers

Island

Från 5700 SEK/pers

Budapest

Från 3890 SEK/pers

Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Champagne

Från 5850 SEK/pers

Riga

Från 2995 SEK/pers

Belgrad

Från 3950 SEK/pers

Granada

Från 5350 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers

Berlin

Från 3900 SEK/pers