Konferensresa till Kiev.

Möt en av Europas spännande ”oupptäckta” huvudstäder på konferensresan!

Här finns stora, pampiga torg och livliga matmarknader och katedraler. De ortodoxa kyrkorna med sina guldglänsande kupoler ger staden en alldeles speciell karaktär. Den mest kända är Sofia-katedralen med anor från tidigt 1000-tal. Folklivet är intensivt på de breda trottoarerna och kaféerna är välbesökta.

Under tiden av politisk turbulens i Ukraina har turismen till landet varit begränsad. Men i Kiev satsar man stort på besöksnäringen som har utvecklats rejält under de senaste åren. Det märks inte minst på en hög standard på hotell, konferensanläggningar och restauranger – fortfarande till mycket rimliga priser. En stor fördel är att det inte längre behövs visum för EU-medborgare. 2017 samlades Europas schlagerelit i Kiev för att tävla i Eurovision Song Contest. Varför inte ladda för en egen Song Contest på företagsresan till Kiev? Det finns gott om Karaoke-barer i staden.

Vad ingår?

 

 • Direktflyg t.o.r.
 • boende 3 nätter i delat dubbelrum
 • frukost alla dagar
 • transfer mellan flygplats och hotell, t.o.r.
 • Travel2Buddy - hela resan i din telefon
 • Klimatkompensation - både flyg och landarrangemang på plats.
Pris från

4500

SEK/pers

Offertförfrågan

Resfakta

Land: Ukraina

Typ av resa: Konferensresa, företagsresa, studieresa, kursresa

Reslängd: 3 - 4 dagar

Direktflyg: 2 tim 10 min 

Gruppstorlek: 20 - 600 personer

Höjdpunkter på konferensresan till Kiev

 • Några av Kievs största attraktioner, Sofia-katedralen (med svensk koppling) och Pecherska Lavra.
 • Ett besök i den underjordiska gallerian, Metrograd.
 • Besarabsky-maknaden, även kallad Besarabka, en inomhusmarknad.
 • Ett av världens största flygplansmuseum.
 • Frihetsparken med fantastisk utsikt över floden Dnjepr.

Konferensresa till staden bortom lagom

I skyltfönstren längs de breda boulevarderna tronar kristallkronor, pälsar och svulstiga, dyra möbler. Ett överdåd som de flesta invånarna får nöja sig med att bländas av. Som alternativ finns de stora underjordiska shoppinggalleriorna, den populäraste är Metrograd. Men även personliga trendiga små butiker och marknader. Boka en kontrasternas konferensresa.

Kiev är Ukrainas största stad med 2,8 miljoner invånare. Med sina tekniska industrier, högskolor och historiska minnesmärken är staden ett viktigt nav och ett av Östeuropas mest betydelsefulla kulturcentra. Staden är byggd på sju kullar likt flera andra metropoler och centrum ligger på floden Dnjerps västra strand. Kollektivtrafiken är väl utbyggd med bland annat tunnelbana. Huvudstaden erbjuder moderna hotell med utmärkta konferensmöjligheter, flotta restauranger och hippa barer i de gamla Podil-kvarteren samt en växande ”foodie scene” som överraskar den som minns matutbudet bakom den forna järnridån.

Aktivitet i Kiev på konferensresa

3 favorittips på företagsresan till Kiev

Heldagstur till Tjernobyl

En händelse som egentligen inte skulle kunna hända. Katastrofen påverkade hela världen på olika sätt, men det var själva Tjernobyl som aldrig blev sig likt. Under en heldagstur får man möjlighet att besöka platser som var av stor betydelse och få förklarat vad som verkligen hände.

Snabb introduktion till det ukrainska köket

Ukrainska köket har en rik historia med influenser ifrån den tyska, turkiska, polska, slaviska och självklart den ryska mattraditionen. Under en guidad tur provas de mest populära rätterna, samtidigt som staden upplevs på ett mer personligt sätt.

Båttur på floden Dnjepr

Under en avkopplande båttur på Europas tredje största flod, Dnjepr, njuter vi av Kievs siluett. Här seglade vikingarna på sin väg mot Svarta- och Kaspiska havet. En populär aktivitet på företagsresan som ger möjlighet till eftertanke.

 

Se Kiev från floden

Det är något alldeles speciellt att uppleva Kiev från båtdäck. Känn den lätta brisen och njut av hur den vackra staden framträder från det unika perspektivet som flodbåten erbjuder. Och nya synsätt kan väl vara ett fruktbart resultat av konferensresan. En engelsktalande guide berättar allt ni vill veta om Kiev. Utflykten startar från en av pirerna vid floden Dnjepr.

Kryssning på floden Dniepr under konferensresa till Kiev
besök i bunker i Kiev på konferensresa

Besök en bunker från kalla kriget

Utforska en av de övergivna bunkrarna från kalla kriget som blivit kvar sedan Sovjet-tiden. Ta chansen att få se insidan av den massiva hermetiska sprängdörren i ett övergivet fallout-skydd. Förflytta dig till en tid då alla människor levde i konkret rädsla för kärnkraftsattacker. Du kommer att få se verklig civil utrustning från den tiden och utforska hur man kunde överleva ett kärnkraftanfall. En guidad tur tar vanligtvis närmare en timme.

Gastro Tour med Kyckling Kyiv

Prova nya smaker på företagsresan! Under en 3-timmars vandringstur besöker vi de bästa restaurangerna inom det ukrainska köket. Du kan prova salo, vareniki, pickles, borsch med pampushki (vitlöksbullar), klimpar eller vareniki, Kyckling Kyiv på en av de bästa ukrainska restaurangerna. Restaurangens inredning tar dig hundra år tillbaka: broderade handdukar, hemspunna mattor och dukar samt andra föremål som är typiska för ukrainska stugor.

Missa inte krigsmuseet på konferensresan

Utställningen på museet ägnas åt Ukrainas deltagande i andra världskriget och landets bidrag till segern över nazismen. Här kan man se en samling sällsynta dokument, fotografier, vapen, flygplan och tanks från både inhemsk och tysk produktion. Komplexet inkluderar Motherland Monument – en staty högre än Frihetsgudinnan utanför New York, ett skulpturgalleri tillägnat hjältarna och en utställning av militär utrustning.

Fakta om Kiev

Land

Ukraina

Valuta

Gryvnia (1 SEK = ca 2,8 UAH)

Klädsel

I princip samma klädsel som i andra mellaneuropeiska storstäder. 

Flygplats

Boryspil International Airport

Folkmängd Kiev

2,8 milj 

Tidsskillnad

+1 timme

Mat & dryck

Även om man har influerats av många andra kök, såsom det tyska, turkiska och polska köken, har det även påverkat och påverkats av sina grannländers kök, exempelvis det ryska köket. I södra Ukraina produceras vin. Vodka serveras traditionellt till maten.

Telefon

Landsnummer +380

Språk

Ukrainska

Flygtid

Ca 2 tim 10 min med direktflyg från Arlanda.

Shopping

Lokala delikatesser på någon av stadens saluhallar. Varuhuset TsUM på Chresjtjatyk har fullständigt skakat av sig sitt sovjetiska förflutna och kallas ”Kievs Harrods”, här hittar man både inhemsk såväl som internationella märken och design. 

Kreditkort

Accepteras i mycket stor utsträckning. Gott om uttagsautomater.

Religion

De flesta invånare identifierar sig som ortodoxt kristna

Visum

Visum krävs normalt sett inte.

El

Adapter behövs inte

Vaccination

Inga obligatoriska. Hör med läkare eller vaccinationscentral.

Hur vill du ha din konferensresa till Kiev?

Ring oss på  08-33 30 22

Konferensresa Island

Rom har under lång tid varit en populär konferensstad. Det finns många hotell och konferensmöjligheter som man kan kombinera med sevärdheter och oslagbar kultur. Michelangelos takmålningar i Sixtinska kapellet eller den ståtliga och påkostade St Peterskyrkan samsas med glassbarer och caféer.

Stadens hotell har många internationella gäster och har stått värd för många stora konferenser genom åren.

Travel2 tar helhetsansvar för er konferensresa till Rom. Vi tar ett personligt ansvar och hjälper er genom hela resan, från första kontakten, till planering, genomförande och utvärdering. För de som önskar kan vi vara med på plats under resan med en eller flera personer för att säkerställa bästa tänkbara resultat.

Människor som går på en gata, närbild

Låt dig inspireras

Här kan du se fler exempel på resor inför er nästa företagsresa.

St Petersburg

Från 4500 SEK/pers

Bilbao & San Sebastian

Från 4850 SEK/pers

Gdansk

Från 2900 SEK/pers

Aten

Från 4850 SEK/pers

Alicante

Från 4200 SEK/pers

Nice & Franska Rivieran

Från 5300 SEK/pers

Lissabon

Från 5600 SEK/pers

Toscana

Från 5780 SEK/pers

Island

Från 5700 SEK/pers

Budapest

Från 3890 SEK/pers

Barcelona

Från 4730 SEK/pers

Champagne

Från 5850 SEK/pers

Riga

Från 2995 SEK/pers

Belgrad

Från 3950 SEK/pers

Granada

Från 5350 SEK/pers

Madrid

Från 4740 SEK/pers

Berlin

Från 3900 SEK/pers